Instrucțiuni pentru înlocuirea lămpii în proiector

Înlocuirea unei lămpi cu modul în proiector sau într-un televizor cu proiecție este o operație foarte simplă. Cu toate acestea, vă recomandăm să urmați instrucțiunile pentru a nu uita vreun pas important. Procedura de înlocuire a lămpii fără carcasă este mai complicată. Cât de complicată poate fi depinde de circumstanțe, după cum veți afla mai jos. Procedura de înlocuire este aceeași pentru lămpile originale, generice și compatibile.

Recomandăm mai jos câteva instrucții generale pentru înlocuirea lămpii. Dacă aveți un manual pentru aparatul dvs., ar trebuie să aibă prevăzută procedura corectă pentru proiectorul sau televizorul dvs. Unele lămpi originale cu carcasă vin echipate și cu instrucțiunile producătorului.

Jak Pentru procedura de înlocuire a lămpii vă puteți inspira de la lista noastră de video instructaje cu demonstrații de schimbare a lămpii la unele proiectoare selectate și, de asemenea, de înlocuire a lampii fără carcasă.

Procedura de înlocuire a lămpii cu modul

 1. Dacă tocmai ați folosit mașina, lăsați lampa în interior suficient timp pentru a se răci. O lampă fierbinte poate cauza un incendiu sau arsuri grave.
 2. Opriți proiectorul / televizorul și deconectați-l de la rețeaua electrică.
 3. Găsiți capacul lămpii din proiector, defiletați șuruburile care îl fixează și înlăturați-l.
 4. Utilizând o șurubelniță potrivită, defiletați șuruburile care fixează modulul lămpii - nu este nevoie să defiletați toate șuruburile disponibile, ci doar pe cele prin care modulul lămpii este atașat la proiector.
 5. Slăbiți mânerul (adesea metalic) modulului lămpii.
 6. Țineți proiectorul ferm și trageți ușor modulul lămpii afară cu ajutorul mânerului. Dacă modulul este fixat prea strâns, ajutați-vă cu șurubelnița pe post de pârghie, ușor și cu atenție.
 7. Pregătiți un nou modul de lampă. Dacă ați achiziționat lampa separată fără carcasă, trebuie să o introduceți în carcasa originală conform instrucțiunilor de mai jos. Apoi reveniți din nou la instrucțiunile de față.
 8. Ștergeți cu o cârpă curată capacul frontal al modulului lămpii, eventual și partea interioară reflectorizantă a lămpii (oglinda), dacă nu este acoperită.
 9. Introduceți-l în proiector exact așa cum a fost instalat modulul inițial.
 10. Aduceți mînerul înapoi în poziția inițială și asigurați-vă că este bine fixat.
 11. Strângeți șuruburile care fixează modulul lămpii.
 12. Atașați la loc capacul modulului lămpii și fixați-l. Nu are sens să încercați să activați proiectorul fără a avea capacul din spate al lămpii fixat la locul său. Majoritatea proiectoarelor nici nu funcționează în această situație!
 13. Resetați contorul ceasului lămpii. Acest pas este necesar. Modalitatea de resetare o găsiți în manualul proiectorului dvs.
 14. Conectați aparatul înapoi la rețeaua electrică. Acum este gata de utilizare.

Procedura de înlocuire a lămpii într-un modul vechi

Nu atingeți niciodată o lampă nouă direct cu mâna. Pentru a o apuca, folosiți mănuși textile sau din plastic. Orice grăsime de pe mâini aplicată de lampă poate duce la explozia lămpii în timpul funcționării proiectorului.

 1. Demontați modulul original de lampă astfel încât lampa originală să poată fi scoasă. Scoateți tot praful și murdăria.
 2. Uitați-vă atent și încercați să țineți minte modul de atașare a conectorilor la lampa originală. Vă recomandăm să fotografiați modul de atașare a cablului de alimentare înainte de a-l deconecta de la vechea lampă.
 3. Examinați noua lampă și comparați-o cu lampa originală. Modul în care sunt atașate cablurile de alimentare poate fi diferit.
 4. Deconectați conectorii cablului de alimentare de la lampa originală. Dacă unul dintre cablurile de alimentare este conectat ferm la lampă - nu poate fi eliberat prin deșurubare sau prin scoatere, acesta trebuie înclichetat cât mai aproape de lampă.
 5. Scoateți lampa originală și fixați noua lampă în locul acesteia.
 6. Conectați cablul de alimentare la lampă. Dacă a trebuit să înclichetați cablul de alimentare original, conectați-l la noua lampă în una din două moduri:
  • Dacă noua lampă are un suport pentru papuc cablu, conectați papucul inelar la capătul conectorului și fixați-l cu un șurub adecvat. A se vedea imaginile 1-4. Vă trimitem papucul la cerere împreună cu  lampa.

  • Asamblați modulul lămpii și reveniți la instrucțiunile anterioare.

Dacă știți deja totul despre lămpi, treceți la alegerea lămpii potrivite

Ghis rapid de căutare lampă

Găsește lampa în două clicuri

Lămpi pentru proiector

Lămpi pentru TV